Witamy w Tango Argentino Steakhouse

Tango Argentino Steakhouse to miejsce stworzone z miłości do wyśmienitego mięsa i wina.

W niepowtarzalnej i kameralnej atmosferze serwujemy steki z najlepszej argentyńskiej wołowiny przyrządzane w tradycyjny sposób na grillu przez rodowitego Argentyńczyka.
Aby zaprezentować pełną gamę autentycznych smaków używamy tylko najlepszych składników. Mamy nadzieję dzielić z Państwem tradycyjne i smakowite doświadczenie kuchni argentyńskiej. A wszystko to w towarzystwie starannie dobranych, najwyższej klasy win z Nowego Świata.
Jesteśmy prawdziwą argentyńską enklawą w samym centrum Łodzi.

Sera un placer contar con vuestra presencia.

podpis

Franco Cambareri

 

Wirtualny spacer

 

Rezerwacje

Zarezerwuj stolik online lub zadzwoń do Nas pod nr tel. 726 297 725 w godzinach od 13.00 do 22.00 (od wtorku do niedzieli).

Jeśli są Państwo zainteresowani rezerwacją dla więcej niż 6-ciu osób prosimy o kontakt telefoniczny - tel. 570 105 215.

Ponad wszystko szanujemy intymność i spokój Naszych Gości 

spokoj

 


Menu

STEAKHOUSE

Serwujemy najlepszą argentyńską wołowinę przyrządzaną w tradycyjny sposób na grillu przez rodowitego Argentyńczyka. Podajemy ją z autorską salsą chimichurri oraz smażonymi ziemniaczkami i chrupiącym pieczywem.


BIFE ANCHO 200 g - antrykot argentyński

Rib-eye steak 


BIFE ANCHO 300 g - antrykot argentyński

Rib-eye steak


BIFE DE CHORIZO 200 g - rostbef argentyński

New York steak


BIFE DE CHORIZO 300 g - rostbef argentyński

New York steak


BIFE DE LOMO 200 g - polędwica argentyńska

Sirloin steak


BIFE DE LOMO 300 g- polędwica argentyńska

Sirloin steak


T – BONE STEAK AMERICANO 400 g


ANTRYKOT 250 g

Rib-eye steak


ROSTBEF 250 g

New York steak


PARILLADA 1200 g

porcja do wspólnego biesiadowania dla 4 osób, podawane na gorącym mini grillu ogrzewanym kamieniami lawowymi, różne rodzaje wyśmienitej wołowiny i nie tylko

 


SAŁATKA PORTEÑA

delikatna grillowana argentyńska polędwica podana z fantazyjną mieszanką sałat, pomidorkami cherry, zielonymi oliwkami, żółtym serem, grissini wraz z pieczywem


 

 

Wina

wina-tango

Wybór Naszych win jest wyjątkowy i unikatowy, niedostępny nigdzie indziej w Łodzi. Jeśli zasmakują Państwo, w którymś z nich zapraszamy do zakupu i zabrania ze sobą do domu.

 WINA CZERWONE

Crios Malbec (ARG) 15 cl


Crios Malbec (ARG) 75 cl


Gouguenheim Reserva Malbec (ARG) 75 cl


Bianchi Famiglia Malbec (ARG) 75 cl


Bianchi Particular Malbec (ARG) 75 cl


Perez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon (CHI)  75 cl 


Perez Cruz Carmenere Limited Edition (CHI) 75 cl


Polkura Syrah (CHI) 75 cl


Perdices Reserva Pinot Noir (ARG) 75 cl


Perez Cruz Single Collection Cabernet Sauvignon (CHI) 75 cl


Dominio del Plata Brioso (ARG) 75 cl


 

WINA BIAŁE


Perdices Torrontes (ARG) 15 cl


Perdices Torrontes (ARG) 75 cl


Gouguenheim Torrontes (ARG) 75 cl



New Age Frizzante (ARG) 75 cl 



Bishop Sauvignon Blanc (NZ) 75 cl

 


WINO MUSUJĄCE

Perdices Champenoise (ARG) 75 cl

 

WINO DESEROWE

 

Perdices Ice Malbec (ARG) 10 cl

 



Perdices Late Harvest Viognier (ARG) 10 cl

WINA CZERWONE

MALBEC – szczep ten zwany jest również Cot. Przyniósł sławę szczególnie Argentynie, gdzie uprawia się go najwięcej. Daje ciemne gęste wino o dużej ilości garbników połączonych z owocowością charakterystyczną dla Nowego Świata. Można w nim znaleźć aromaty śliwek i dymu. 

CABERNET SAUVIGNON – najbardziej znany klasyczny czerwony szczep winny na świecie.  Jest krzyżówką szczepów Sauvignon Blanc i Cabernet Franc. Nazywany jest często królem czerwonych winorośli. Wytwarzane z niego klasyczne wino rozwija swój bukiet w czasie starzenia się, nadaje się zatem idealnie do leżakowania. Cabernet tłoczone z winorośli uprawianych w chłodnym klimacie jest dość ciężkie,o bukiecie przypominającym czerwoną porzeczkę z nutami tabaki i zielonego pieprzu, natomiast ciepły klimat czyni wino to łagodniejsze, o bukiecie dojrzałej, czarnej porzeczki.

CARMENERE – szczep ten należy do rodziny cabernetów. Obecnie największe jego uprawy znajdują się w Chile. Wina wytwarzane z carménère mają intensywnie czerwony kolor i aromaty spotykane w czerwonych owocach, przyprawach i jagodach. Garbniki są mniej wyczuwalne i delikatniejsze w porównaniu z Cabernet Sauvignon. Cechuje się wiśniowo-owocowym bukietem z nutami ziemisto-przyprawowymi i karmazynowym kolorem. Smak może przywodzić na myśl także gorzką czekoladę, tytoń i skórę. Wina z carménère najlepiej pić młode.

SYRAH – odmiana winorośli, znana także pod nazwą Shiraz, zaliczana do tzw. odmian szlachetnych. Syrah ma głęboki, ciemny kolor i charakteryzuje się aromatem jeżyny i czarnego pieprzu oraz nutami anyżu i lukrecji, jeśli grona dojrzewają w klimacie gorącym. Jego cierpki posmak niweluje się poprzez długie leżakowanie w butelce.

PINOT NOIR – odmiana tych winorośli uznawana jest za jedną z najlepszych  na świecie, ale jednocześnie trudną do uprawy i trudną do wytwarzania z niej wina. Pinot Noir jest głównym składnikiem szampanów i innych win musujących. Młode wina z tej odmiany charakteryzują się owocowym aromatem wiśni, malin i truskawek, który w winach dojrzałych przekształca się w bardziej kwiatowy.

BRIOSO – wino kupażowane z odmian: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

 

WINA BIAŁE


TORRONTES
– charakterystyczny biały szczep argentyński, z którego produkuje się świeże, aromatyczne białe wina. Typowe dla niego są niska kwasowość, aksamitna struktura oraz aromaty kwiatów, owoców tropikalnych i przypraw. W smaku można znaleźć akcenty melona, liczi, brzoskwiń, moreli.


FRIZZANTE
– wino tylko lekko gazowane, wytwarzane metodą Charmat. Zawartość gazu w nim jest znacznie mniejsza niż w winach musujących i szampanach. Gasi pragnienie i pobudza apetyt.


SAUVIGNON BLANC
– drugi pod względem wielkości światowych upraw biały szczep winorośli. W zależności od klimatu, aromat Sauvignon Blanc mieści się w szerokim spektrum smaków i zapachów: od wyraźnie trawiastego aż po słodkawy, przywołujący na myśl owoce egzotyczne. Sauvignon Blanc było jednym z pierwszych wysokiej klasy win rozlewanych na szeroką skalę do butelek z zakrętką, zwłaszcza przez winiarzy z Nowej Zelandii. Wina Sauvignon Blanc pije się zwykle młode.

 

WINO MUSUJĄCE

CHAMPENOISE – powstaje poprzez wtórną fermentację wina w butelkach.

 

WINO DESEROWE

ICE MALBEC – wino lodowe. Winogrona do jego wyrobu zbierane są po pierwszych przymrozkach, przypominają rodzynki, a powstałe z nich wino jest naturalnie słodki i bardzo aromatyczne. Charakteryzują je smaki karmelu, miodu gryczanego oraz suszonych owoców. Wino lodowe to najszlachetniejsze ze słodkich win.

LATE HARVEST – czyli wina z późnego zbioru. Wina tego typu mogę być produkowane tylko w wyjątkowych rocznikach - lato i jesień muszą charakteryzować się doskonałą kombinacją słońca i deszczu, tak aby pozwolić gronom być jak najdłużej na krzewie, i w ich własnym tempie dojrzewać i wzbogacać się. Charakteryzują się złotym kolorem oraz wyczuwalnymi aromatami miodu, kwiatów i mandarynek. 


 

 

 

Private Dining

private-dining-tango-steakhouse

 

Jeśli planujesz zorganizowanie kameralnej uroczystość i szukasz do tego właściwego miejsca, obiecujemy dostarczyć niezapomnianych wrażeń Tobie i Twoim gościom.
Oferujemy unikalne zestawy menu, dostosowane do indywidualnych oczekiwań, a także wspaniały wybór win.
Prosimy o kontakt z Nami (Tel. 570 105 215) aby omówić szczegóły.

 

 

kontakt

ikony

Łódź, ul. Traugutta 14
(skrzyżowanie ulic Traugutta i Sienkiewicza)
Tel. 726 297 725

Zapraszamy od wtorku do niedzieli
od 13.00 do 22.00

steki.wino@tangosteakhouse.pl

Rezerwacje

Tel. 726 297 725

lub online

Ponad wszystko szanujemy intymność i spokój Naszych Gości

spokoj